НОВИНИ

Терористът, който - крещейки "Това е за Сирия!" - атакува с чук полицаи пред катедралата Нотр Дам в Париж на 6 юни е получил награда от Европейската комисия за статия, в която се е оплаквал от "расизма срещу мигрантите".

Алжирският джихадист, 40-годишният Фарид Иккен, е живял преди в Швеция, където е работел като журналист. Там той е получил награда от Европейската комисия - "Национален журналистически приз Срещу дискриминацията" на Европейската комисия. Наградата му е била присъдена за статия, в която той дискутира "расизма по отношение на мигрантите". Освен това, в статията се говори и за "търсещите убежище", които не получават медицинска помощ и са "принудени" да търсят такава, а също и за онези, които все пак оказват такава помощ на "бежанците". Всичко това е накарало ЕК да връчи на джихадиста наградата - поне, според изявлението на самата Еврокомисия.

На всичко отгоре, опровергавайки стереотипа, че джихадистите терористи са ниско образовани, докато е живял в Швеция, Иккен е получил магистърска степен.

Явно, интегрирането не е "помогнало" особено за приемането на европейските (или по-точно - на евроатлантическите) ценности. Според някои информации (засега непотвърдени официално), преди да извърши терористичната си атака, награденият от ЕК за борба с расизма джихадист е направил видеозапис, в който полага клетва за вярност към лидера на джихадистката терористична групировка Ислямска държава.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас