НОВИНИ

Информационната агенция на „Ислямска Държава“ (ИД), „Амак“ разпросрани съобщение, според което терористите са убили двама заложници – китайски граждани – отвлечени в Пакистан в края на май.

Двамата граждани на Китай са работели в Пакистан като преподаватели по китайски език и са били отвлечени на 24 май в град Куета (провинция Балочистан, югозападен Пакистан), по информация на Ройтерс. Трима китайци – един мъж и две жени – са се връщали в дома си пеша след като са били на пазар в града, когато пътя ил е бил преграгед от автомобил „Тойота”, в който е имало въоръжени лица. Със сила , терористите са успели да вкарат в колата мъжа и една от жените, докато втората жена е успяла да избяга с помощта на случаен минувач, който се е застъпил за нея.

Други медии, обаче съобщават, че отвлечените всъщност са изучавали урду в езиков център в Пакистан.

Мониторинговата организация „SITE”, че отговорността е поета с кратко съобщение на арабски, а (към момента) няма потвърждение от официални представители на Китай или Пакистан.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас