НОВИНИ

След като разкри, че фондацията „Отворено общество“ на Джордж Сорос е дала 100 000 долара на немска НПО – прикриваща организация на Мюсюлманско братство, организацията „Карта на ислямизма“ сега публикува информация, че от 2011 г. насам, Сорос е дарил над 1.4 млн долара на други европейски НПО, свързани с тази ислямистка организация.

Един от основните бенефициенти е доминираната от Мюсюлманско братство „Европейска мрежа срещу расизма“ (ENAR). От 2011 до 2015 г. тя е получила 1 121 428 долара, пишат от „Карта на ислямизма“.

През периода от 2011 до 2013 г. ENAR са получили от „Отворено общество“ 592 759 долара за „основна и институционална поддръжка“. През 2014 г. фондацията на Сорос е дала на ENAR 97 825 долара за проекта „Забравените жени: Влиянието на ислямофобията върху жените“. През 2015 г. „Отворено общество“ е дало още 430 625 долара – за втората част на същия проект и за участие на представители на ENAR в годишната среща на т.нар. „Черен комитет“ към Конгреса на САЩ.

Има и други НПО – с „по-дребни“ постъпления от фондацията на Сорос.

През 2013 г. свързаното с Мюсюлманско братство НПО „Колектив срещу ислямофобията във Франция“ е получило 49 882 долара. (Тази НПО спечели нашумялото във Франция съдебно дело срещу забраната на буркините по плажовете.) Пак през 2013 г. същото НПО е получило и 48 700 долара за проекта си „Опитът на жените от дискриминацията при наемането на работа“.

През 2015 г. белгийският филиал на „Колектив срещу ислямофобията във Франция“ е получил от „Отворено общество“ 10 000 долара за проекта „Заедно срещу ислямофобията и за човешки права“.

Също през 2015 г. фондацията на Сорос е дарила 100 000 долара на INSSAN E.V. (друга свързана с Мюсюлманско братство организация) за проекта "Подсилване на мюсюлманите и защита срещу антимюсюлманската омраза и ислямофобията".

Пак през 2015 г. свързана с Братството НПО "Образователна фондация Рушд" е получила от "Отворено общество" 97 180 долара за проекта си "Използване на данните за равенство за борба с ислямофобията в Швеция", а друга обвързана с ислямисткото "Братство" НПО - "Европейски форум на жените - мюсюлманки" за проекта "Жени срещу ислямофобията" - 15 776 долара.

А каква "цена" ще плати Европа за съвместните "усилия" на Мюсюлманско братство и фондацията на Джордж Сорос "Отворено общество", става ясно от един пример - изявлението на един от духовните лидери на Братството, проповедникът шейх Юсуф ал-Карадауи:

"...Завладяването на Рим, завладяването на Италия, и Европа, означава, че ислямът ще се върне още веднъж в Европа. Трябва ли, това завладяване непременно да стане чрез война? Не. Има такова нещо, като мирно завладяване... Мирното завладяване има основа в нашата религия, и следователно, аз очаквам, че ислямът ще завладее Европа без да прибягва към меча или битката. Той ще направи това със средствата на (ислямският – бел.ред.) призив и идеологията... Посланието на исляма е едно послание за глобален баланс и поради това, аз вярвам, че следващото завладяване ще бъде посредством призив. Но, разбира се, мюсюлманите трябва да започнат да действат с цел да завладеят този свят...“

 

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас