НОВИНИ

Партията „Ново движение за бъдещето“ (NBZ) съобщи, че ще участва в националните избори през октомври т.г.

Тя е създадена от турски мигранти в град Форалбург и вече участва в местните избори. Нейният лидер Аднан Динчер (роден в Турция) заяви, че партията му е готова да представи кандидати ва изборите на 15 октомври, съобщава „Ди Прессе“.

Освен това, партията ще премести централата си в столицата Виена, през следващите няколко седмици ще създаде местни структури – за да проведе национална предизборна кампания и вероятно ще представи своята национална платформа и водещите си кандидат-депутати.

По по-предишни изявления на Динчер, въпреки че представлява най-вече проблемите на мигрантите, партията му не била нито „турска“, нито религиозна.
„Мигрантската партия“ едва ли ще успее да преодолее 4%-тната бариера за влизане в парламента на страната, но тя ще използва изборите за да получи поле за изява и популярност, като се представя за алтернатива на основните политичски сили в Австрия.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас