НОВИНИ

Задържаните са сирийци, а двама са подозирани в извършването на военни престъпления

Четири лица, за които се предполага, че са членове на терористичната (джихадистка) организация „Джабхат Фатах ал-Шам” (по позната със старото си име „Джабхат ал-Нусра“) са били задържани на 12 юни (сутринта) в Германия.

Според съобщение на федералната прокуратура, групата е от четирима сирийци на възраст между 39 г. и 51 г., които са били задържани от полицията в Хамбург (Долна Саксония) и Шлезвиг-Холщайн.

Задържаните са „Мустафа К. (41 г.), Абдуллах К. (39 г.), Султан К. (44 г.) и Ахмед К. (51 г.)“ – приликата във „фамилните имена“ съвсем не е случайна, поне трима от тях са братя (повечето западни агенции съобщават, че „четиримата са братя“, но според близкоизточни медии – „тримата са братя, а връзката им с четвъртия не е ясна“).

Жилищата им са били претърсени. По данни на следствието, през ноември 2012 г. те са се присъединили към (тогава) „Джабхат ал-Нусра“ и са воювали срещу сирийските правителствени сили и кюрдски формирования. Двама от тях – Мустафа и Султан - се подозират в извършването на военни престъпления.

Един от мъжете е бил арестуван в неговата фамилна къща в Сееветал, а членове на семействата на задържаните също са разпитвани.

Прокурорите отказват да съобщят кога (и от къде), те са влезли в Германия.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас