НОВИНИ

Белоруските власти са задържали лице, заподозряно в тероризъм, за което се предполага, че е планирало терористична атака в Европа.

Според Държавния комитет за сигурност на Републиката, експлозивно устройство е било иззето от един от общо 8-те задържани през тази година по подозрения в тероризъм.

„Последният беше задържан съвместно с министерство на вътрешните работи“, съобщи във вторник председателят на Комисията Валери Вакулчик, цитиран от „Спутник“. По думите му, именно той е „собственикът“ на взривното устройство и „той е подготвял извършването на терористичен акт в Европа“.

Според (друго) негово изявление – направено по-рано във вторник – 8-те задържани към момента в Белорусия са лица, които по някакъв начин са съпричастни към „терористични и екстремистки дейности“, те също така са в международни списъци за издирване и „са били в Сирия“. По думите му, задържаните за тероризъм през миналата година са били 17, а през по миналата – 21.

Единствената допълнителна информация относно последният задържан дадена от белоруските власти е, че той е отишъл в Белорусия от .. .Германия.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас