НОВИНИ

Броят на жертвите от пожара в жилищната сграда „Grenfell Tower „ в западен Лондон достигна 17.

Броят на загиналите (към момента) е потвърден от представителя хна Скотланд Ярд, Стюарт Канди, който допълва, че властите предполагат, че „за съжаление този брой ще нараства“.

Канди коментира още, че все още е рано да се говори дали ремонта на сградата (направен през 2016 г.) е причината за бързото разпространение на пламъците. Сега, по думите му „основният приоритет“ е намирането на лицата, които са в неизвестност – и до момента няма яснота колко точно са те.

Опасенията – изказани от някои британски медии и политици – са, че пламъците може да са отнели живота на стотици.

78 човека бяха откарани в болници, 34 все още са хоспитализирани, а състоянието на 18 от тях е много тежко.

Ръководителят на лондонската пожарна е коментирала, че в издирвателните операции ще бъдат включени специално обучени кучета, а процесът „очевидно ще е бавен“.

Пожарът в 24-ри етажната жилищна сграда „Grenfell Tower“ избухна в сряда (през нощта) започвайки от ниските етажи, но бързо се разпространи до самия покрив на сградата за около 15 минути.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас