НОВИНИ

Американските военни са преместили далекобойни ракетни системи за залпов огън (РСЗО), монтирани на камиони от базата им в Йордани в Таниф, Сирия – близо до границите с Ирак и Йордания.

Според съобщенията в регионалните медии и агенциите (позоваващите се на регионални източници от сферата на разузнаването), става въпрос за „HIMARS“ (високо подвижни артилерийски ракетни системи – последните модели РСЗО), които са преместни в гарнизон в пустинята, построен през последните седмици.

„Те пристигнаха сега в Танф и те са значително усилване за военното присъствие на САЩ там“, цитират регионалните медии високопоставен представставител на разузнаването. Системите „HIMARS“ преди бяха използвани в северна Сирия (от територията на Турция – бел.ред.), където подкрепяните от САЩ сили се сражават с „Ислямска Държава“ (ИД) коментира още той.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас