НОВИНИ

В Кьолн днес се проведе мюсюлмански мирен марш срещу тероризма, в който мюсюлманите масово не участваха или по-точно – в който мюсюлманите отказаха да участват.

За голямо съжаление на организаторите на марша (подкрепен официално от правителството), първоначално са се събрали едва няколко стотин човека, които (според агенция DPA) в последствие са нараснали до около 1 000 – вместо очакваните поне няколко хиляди.

Най-голямата мюсюлманска организация в Германия – „Турско – Ислямски Съюз“ (ТИС), направо отказа да участва в марша. Използваният от нея предлог е направо парадоксален – според ръководството на Съюза, участието щяло да „изпрати грешно послание“, защото предполагало, че международният тероризъм е основно мюсюлмански проблем. Освен това - пак според ТИС – не можело да се очаква, че спазващите постите по Рамадана мюсюлмани, ще „маршируват“ с часове при летните температури... (Максималната температура днес в Кьолн е била около 22 -23 градуса, с разкъсана облачност.)

Всъщност, от ТИС са напълно прави – международният тероризъм не е основно проблем на мюсюлманите. Почти 100% от по-крупните терористични атаки в Европа през последните години са извършвани именно от мюсюлмани – срещу „неверниците“, които са и най-масовите жертви на терористите. Така че, напълно логично е, че в ТИС считат, че международният тероризъм е основен проблем на не-мюсюлманите... Съвсем друг е въпросът, дали с отказа си да участват в марша, мюсюлманите в Германия (и Европа), не демонстрират, че всъщност нямат негативно отношение към терора – стига да е срещу „неверниците“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас