НОВИНИ

(Обновено...)

Лека кола избухна в пламъци, след като се вряза в микробус на жандармерията на булевард „Шанз-Елизе“ в Париж при поредната терористична атака срещу силите за сигурност.

Очевидно, терористът е планирал самоубийствена атака, при която автомобилът е трябвало да се взриви, но импровизираното взривно устройство не е сработило. След удара, от колата е започнал да излиза оранжев дим и тя е избухнала в пламъци.

По-късно е било установено, че в нея е имало газови бутилки. Освен това са били намерени и два пистолета и автомат „Калашников“.

При атаката няма ранени полицаи или случайни минувачи. Терористът е мъртъв, но причината за смъртта му все още не е обявена официално. По първоначалните информации, той е бил в безсъзнание, когато полицаите са го извлекли от колата.

Беше съобщено, че разследващите считат станалото за преднамерена терористична атака.


Извършителят й е известен на службите за сигурност като екстремист, на 31 години, живеещ в едно от предградията на Париж.

По опита от предишни подобни случаи може да се съди, че става въпрос за неуспешна терористична атака на ислямист/джихадист.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас