НОВИНИ

Саудитска Арабия и Ирак са се договорили за създаването на координационен съвет за повишаване нивото на отношенията между двете държави.
Решението идва след посещението на иракския премиер Хайдер ал-Абади в Кралството.

„Страните се стремят да приемат всички възможни мерки за задълбочаване на двустранните връзки и се договориха за създаване на координационен съвет с цел повишаване нивото на отношенията до стратегически“, цитира ТАСС част от текста на съвместно комюнике, публикувано от Саудитската информационна агенция.

В документа, също така се говори за готовността на двете страни да „открият нови хоризонти на сътрудничество в много области, включително политика, икономика, сферата на сигурността, търговията и инвестициите, туризма и културните връзки“.

Рияд и Багдад също са изразили намерения „да продължат борбата с терористичните групи, в частност с „Ислямска Държава“, чиято дейност е насочена към подриване на сигурността и в двете държави“. В документа се отбелязва необходимостта от противодействие на тероризма във всичките му проявления и изкореняване на източниците на финансирането му.

В понеделник, иракският премиер се срещна с краля на Саудитска Арабия в Джеда, а днес трябва да посети Иран.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас