НОВИНИ

По време на церемониите по предаването на председателството на Вишеградската група от Полша на Унгария във Варшава и само дни преди срещата „на върха“ на страните от ЕС в Брюксел, унгарският премиер заяви, че не вижда шансове за приемането на единна миграционна политика на ЕС.

Орбан счита, че обща позиция може да бъде договорена по отделни елементи, но той има съмнения относно възможността да бъде създадена единна политика на ЕС по миграцията.

„Да се каже, че ще има интегрирана, една европейска миграционна политика – аз имам своите съмнения и не виждам какъвто и да било шанс за това“, каза Орбан. „Унгария е отворена за всякакви преговори с тази цел, но ние бихме искали да останем реалисти“ добави той.

Според Орбан, създаването на обща миграционна политика е (твърде) далечна цел, която може да бъде адмирирана, като „ние напредваме с малки стъпки“. „Въпреки големите различия в позициите, ние продължаваме да окуражаваме ЕС да се опитва да създаде обща концепция“, каза той.

По думите му, „проблемът с миграцията засяга сърцето на всяка нация“ и това е въпросът за това, „с кого искаме да живеем в една страна“. Той отбеляза, че „ще бъде много трудно да стигнем до обща позиция, тъй като ние имаме различна история, ние имаме различни традиции, и ние имаме различни виждания за нашите собствени способности да интегрираме другите“.

Освен това, Орбан отбеляза, че Централна Европа счита въпроса за идентичността за най-важен и че именно това е проблемът, към който се отнася миграцията. „Хайде да не създаваме европейска миграционна политика – и това е унгарската позиция – в резултат на която, ние няма повече да бъдем този народ, който сме сега. Ние бихме искали да запазим това, което ние сме днес, този тип народ, който ние сме днес“, заяви унгарският премиер.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас