НОВИНИ

Кметът на Рим Виргиния Раги призова италианските власти да спрат притока на нови мигранти в италианската столица.

Тя изразява своите симпатии към мигрантите, но подчертава, че социалното напрежение сред жителите на „Вечния град“ започва да става неконтролируемо и определя това като „рисковано“.

„Рим е подложен на силен миграционен натиск. Това не може да продължава така. Преди няколко дни, аз изпратих писмо до префекта на Рим да поиска от МВР да спре пристигането на нови мигранти в града“, писа тя на страницата си във Фейсбук.

„От първия ден (като кмет – бел.ред.) ние работихме по проблема на имиграцията... ние няма да позволим на никого да граби най-слабите. И в същото време, ние трябва да чуем римските граждани – ние не можем да позволим създаването на по-нататъшно социално напрежение. Поради това, аз намирам за невъзможно, а също и за рисковано, да се мисли за приемане на нови мигранти... Аз наистина се надявам, че този апел няма да остане нечут. И по-специално, че правителството ще има в предвид тези мои думи, винаги когато решава да изпрати нови мигранти. Аз ще искам среща с отговорните управляващи да се намесят по проблема с неконтролираните пристигания“, заявява още Раги.

Според решение на италианското правителство от 2014 г. - с което се определят квотите на италианските градове за приемане на мигранти – Рим трябва да приеме още 2000 мигранти, с които общото им количество ще достигне 10 000.

Заслужава си да се отбележи, че населението на Рим е от над 3 милиона души. След като град с такива размери и възможности като Рим, не може да се справи с 10 000 мигранти, то с колко ли биха могли да се „справят“ българските градове – напр. Харманли? И колко всъщност мигранти има напр. в София, която е доста по-малка от Рим?

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас