НОВИНИ

Испанската полиция е задържала в Мадрид „особено опасен член на Ислямска държава“, който е подготвял самоубийствена атака.

Мъжът (на 32 години) е описан, като човек в „напреднала фаза на радикализация“, който е бил подобен на терористите, стоящи зад скорошните терористични атаки във Великобритания и Франция.

Другите двама задържани (мароканци на 33 и 38 години) ) са живели заедно с него в един апартамент, близо до гара Аточа в Мадрид.
Залавянето име е станало в ранните часове днес.

„Служителите са задържали един 32-годишен мароканец, живеещ в Мадрид, който е членувал в терористичната организация ДАЕШ (арабски акроним на старото име на ИД – бел.ред.) и е бил в напреднала фаза на радикализация. Той има извънредно опасен профил, съвпадащ с този на терористите въвлечени в атаки в Обединеното кралство и Франция, и е считан за определена заплаха за националната сигурност“, заявява говорител на Националната полиция на Испания.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас