НОВИНИ

Министърът на външните работни вна Австия, Себастиян Курц смята, че мюсюлманските детски градини във Виена трябва да бъдат закрити, тъй като те не допринасят за интеграцията на децата в обществото, а напротив – изолират ги.

Детските градини трябва да подготвят децата за училище, така че те да могат да говорят на немски език, но т. нар. „мюсюлмански детски градини“ се отличават по етнически и езиков принцип.

„На нас те не са ни нужни. Мюсюлмански детски градини не е нужно да има у нас.“, коментира министърът по въпросите на Европа, интеграцията и външните работи на Австрия, която е действащ председател на ОССЕ, Курц по време на изказване на тема „Бъдещето на миграцията“ във виенски дискусионен клуб, цитиран от „Kurier“.

Коментарът му е в отговор на въпрос далби трябва да се закрият подобен вид образователни учреждения.

Курц, коментира още че такива детски градини в езиков и културен план изолират от основното общество, но искат да получават финансиране за сметка на данъкоплатците, т.е. на същото това общество. Такъв подход е неразумен и ключ към най-добрата интеграция е владеенето на немски език – децата трябва да го изучават от най-ранна възраст, казва още той.

Към момента само в австрийската столица Виена около 10 000 деца посещават различни мюсюлмански детски градини и в тази връзка Курц предлага да се затегнат изискванията относно владеенето на немски език към обслужващия персонал и педагозите, за да могат те по-добре да подготвят децата.

Използвана е информация на ТАСС.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас