НОВИНИ

Около 13 000 осъдени престъпници от страни – членки на ЕС може да бъдат депортирани от Обединеното кралство след Brexit.

Днес премиерът на страната Тереза Мей ще представи детайлите по своя план за защита правата на гражданите на страните от ЕС, които пребивават във Великобритания. Според в. „Times“, заложените в него положения няма да се отнасят за осъдени за сериозни криминални престъпления – напр., свързани с насилие и търговия с наркотици.

През последните две години, броят на чуждите граждани – затворници във Великобритания е нараснал 2 пъти и сега те са 14% от всички лица, отбиващи наказания в британските затвори, като най-много от тях са от Ирландия и Полша.

Остротата на проблема с невъзможността подобни престъпници да бъдат депортирани се потвърждава от факта, че през 2014 г. от страната са били депортирани една 44 затворници – граждани на страни от ЕС.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас