НОВИНИ

Само за последните два дни, броят на „спасените“ и пристигнали в Италия мигранти от Либия се очаква да достигне около 8 500.

Само в понеделник (26 юни) край бреговете на Либия са били „спасени“ над 5 000 мигранти. „Бежанците“ са се намирали на борда на 14 кораба, 6 от които вече са акостирали или се очаква да акостират в италиански пристанища на о. Сицилия или в Калабрия, съобщават италианските медии.

Очевидно, „спасителните операции“ все повече започват да приличат на организирана фериботна връзка между Либия и Италия, като информация за отплуващите от либийското крайбрежие се съобщава незабавно на НПО. Така напр., според информация на Еuronews, НПО „Migrant Offshore Aid Station“ е съобщило за отплуването на над 30 лодки с мигранти от Либия в неделя (25 юни)... Ставащото все повече дава повод за открити обвинения към някои НПО, че пряко координират своята дейност по спасяването на мигранти с трафикантите на хора в Либия.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас