НОВИНИ

Анджей Бабиш, който е считан за фаворит за следващ премиер на Чехия, подкрепи решението на правителството да се противопостави на опитите на ЕС да наложи на страната му задължителна квота мигранти.

„Най-голямата ценност, добавена от Европейския съюз е националната идентичност на всяка страна. Ние трябва да се борим за това, което е съградено тук от дедите ни. Ако в Брюксел ще има повече мюсюлмани, отколкото белгийци, то това си е техен проблем. Аз не искам това тук. Те няма да ни казват, кой трябва да живее тук“, заявява Бабиш, който до скоро беше вицепремиер и министър на финансите на Чехия, като лидер партията ANO 2011 – основана от самия него дясно-центристка партия, която беше коалиционен партньор в правителството на социалдемократите.

Бабиш е един от най-популярните политици в Чехия и втори в страната по лично богатство, което (по оценка на Форбс) се равнява на 2.6 млрд долара. Според много наблюдатели, той е „твърд“ евроскептик и се обявява и против еврото. „Никакво евро. Ние не искаме еврото тук. Всеки знае, че е банкрутирало. Става въпрос за нашия суверенитет. Аз искам чешката крона и независима централна банка. Аз не искам други проблеми, в които да се бърка Брюксел“, е заявил Бабиш, цитиран от „Bloomberg“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас