НОВИНИ

Мароканецът Рашид Редуане – един от терористите, извършили убийствената атака на Лондонския мост на 3 юни – е влязъл във Великобритания като е излъгал за името и възрастта си, представяйки се за „дете – бежанец“.

Проучване на британския в. „Daily Mail“ е показало, че Редуане (30 годишен през т.г.) е влязъл в Обединеното кралство преди 10 години, като е излъгал имиграционните власти за името и възрастта си – представил се е за Рашид Елхдар, роден на 31 юли 1991 г. (истинската му рождена дата е 31 юли 1986 г.). Твърдението за измамата е подкрепено от факта, че пръстовите отпечатъци на „Елхдар“, съхранявани от имиграционните власти, съвпадат с тези на Редуане, а също и от показанията на съпругата му.

От „Daily Mail“ са установили още, че през 2009 г. на Редуане му е било отказано да получи статут на бежанец. Въпреки това, той е останал в страната още 3 години, след което „си е пробвал късмета“ в Ирландия. Там той се е възползвал от „вратичка“ в законите, позволяваща реципрочно жителство на граждани на Великобритания и Ирландия, за да се ожени за британка, което пък му е дало правото да получи карта за жителство в ЕС. С тази карта, той се е върнал във Великобритания напълно законно.

Станалото отново поставя „парливи“ въпроси които касаят страните от ЕС – вкл. и България.

Преди всичко – до кога, в ЕС и страните – членки съвсем безкритично и без проверка ще се приемат „бежанци“ – както по отношение на тяхната самоличност, така и на тяхната възраст. Това са и два от основните въпроси, по които мигрантите лъжат – за да получат по-лесно статут на бежанци, а и доста по-щедрите социални помощи за непридружавани „деца – бежанци“.

От друга страна, как така лице, на което е отказано предоставянето на убежище, статут на бежанец и т.н., напълно спокойно продължава с години да престоява на територията на ЕС – вместо да бъде депортирано?

И не на последно място – до кога обменът на информация за пристигналите и регистрирани в държавите от ЕС мигранти няма да е на нивото, позволяващо елементарни измами от страна на мигрантите и спокойното им преминаване и заселване от една в друга страна?

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас