НОВИНИ

Докато повечето армии на страните от НАТО се нуждаят от превъоръжаване и допълнителна техника, самата организация ще РАЗДАВА технически средства на военни подразделения на страна, която не е член на т. нар. Съюз.

Освен Украинската Национална Гвардия, НАТО ще снабди със спътникови телефони и граничната служба и военноморските сили на страната – цялата процедура е в рамките на програма за двустранно сътрудничество, според изявление пред журналисти на представител на НАТО в кулоарите на срещата на министрите на отбраната на Съюза.

„В рамките на проекта по сигурност на комуникациите ще бъдат предоставени спътникови телефони на редица институти в областта на отбраната и сигурността. Те ще бъдат предназначени не за министерство на отбраната, а по скоро за Националната Гвардия, а също и граничните слежби на ВМС“, отбелязва той, цитиран от ТАСС.

Реализацията на проекта ще се осъществява в рамките на плана за подкрепа на Украйна, който беше приет на срещата на високо ниво на НАТО във Варшава през юли 2016 г.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас