НОВИНИ

ЕП и ЕС достигнаха до споразумение за 3.3 млрд. евро, които да бъдат дадени на страни от където идват „мигранти“ в Европа.

Финансовите средства са предназначени за борба с причините за миграцията чрез мобилизиране на частни инвестиции.

Споразумението трябва да бъде одобрено чрез гласуване от комитета по външни въпроси на 1 юли и на пленарна сесия на 6 юли. Очаква се то да има „лостов ефект“ който може да доведе до инвестиции в размер на до 44 млрд. евро.

Фондовете целят намаляване на бедността в тези страни, създаване на работни места и подкрепа за местните малки и средни предприемачи.


За какво плащаме?

Срещу евро-фондовете страните – получателки трябва да спазват със стриктни правила законите (нормите) за човешките права, работата и фискалната транспарантност.

Едва ли в „евро-текстовете“ се предвижда отказване на убежище/гражданство за лица поискали такова в Европа на база „нарушаване на човешките права“ или пък респективно спиране на фондовете за държавите, чиито граждани са получили убежище/гражданство в Европа на такова основание, но …. това отново са дребни детайли, достатъчно малки за „голямата политика“ водена от брюкселската бюрокрация.

Новият фонд ще бъде разделен в две платформи: една за Африка и една да страните включени в политиката за съседни държави на ЕС. На основата на споразумение, мин. 28% от инвестициите ще отидат в направление подкрепа на дейности за насърчаване прилагането на Парижкото споразумение за климата.

Ресурсите за новия Европейски Фонд за Устойчиво Развитие ще дойдат от ревизирания бюджет на ЕС за 2014 г. - 2020 г. и резерви на Европейския Фонд за Развитие.

Или с други думи, отново европейските данъкоплатци ще „се бъркат в опразнените джобове“ за развитието на региони извън Европа и то такива, чийто граждани основно създават проблеми, когато дойдат в Европа.


Накратко, в околностите на европейската столица София хората може и да нямат канализация, но когато „си вършат нуждите на зелено“ ще го правят с удовлетворението, че вместо тяхната WС (какито е имало повечето древно-римски жилища) с парите им за данъци един напр. афтарец* си е направил малка фирма или пък друг напр. санец* е насърчен да извършва ежедневната си дейност в унисон с Парижкото споразумение за климата.


*Членове на племена традиционно населяващи Африка, обитаващи райони които са в географските рамки на повече от една държава.

Използвана е информация на АНСА.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас