НОВИНИ

Федералното правителство на Канада реши да удължи своята военна мисия в Ирак срещу „Ислямска Държава“ (ИД) за още 2 години.

Според министъра на отбраната Харджит Саджан, ИД ще продължи да представлява заплаха за Ирак, което изисква оставането на канадските войски в страната като част от водената от САЩ коалиция най-малко до 2019 г., съобщава „Кюрдистан24“.

Очаква се мисията да продължи до 31 март 2019 г. и ще включва осигуряване на подготовка (трейнинг) за нови потенциални партньори в рамките на иракските сили за сигурност, както и самолет „CC-130J Hercules“ за иракските ВВС.

В допълнение, канадското правителство съобщи, че ще похарчи около 371.4 млн. щатски долара за период от 2 г. за покриване на разходите по мисията.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас