НОВИНИ

Един от заловените в сряда (28 юни) на о.Майорка (Испания) джихадисти – привърженици на терористичната джихадистка групировка Ислямска държава (ИД) е планирал масово избиване на случайни хора в кметството на град Инка на същия остров.

Според заповедта за арест издадена от разследващия съдия от Националния съд Сантяго Педраз, с която се предвижда арест без право на освобождаване под гаранция на четиримата джихадисти, Абделкадир Махмуди се готвел да извърши атака с хладно оръжие срещу хората, намиращи се в кметството на град Инка, пише в. „El Mundo“. Такъв извод е бил направен от съда, след анализ на заловените аудио и видеозаписи, направени от джихадистите.

В заповедта се казва, че самият той не само е възхвалявал джихада и терористични атаки, но е изразявал и своето желание да стане „мъченик“.

 Задържаха шестима в Европа за връзки с Ислямска държава

Според съда, четиримата са част от група, създадена и ръководена от имама Тарик Чадлиу, който е бил „пътуващ лидер“, създал много терористични клетки и нееднократно е пътувал до Майорка.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас