НОВИНИ

Президентът на Русия, Владимир Путин е обсъждал спора между Катар и няколко арабски държави с краля на Бахрейн Хамад бин Иса ал-Халифа.

Телефонният разговор (от събота привечер), който е бил по инициатива на бахрейнската страна освен двустранните договорености са били обменени и мнения по създалата се около Катар ситуация, съобщава Кремъл.

Отбелязано е, че тя оказва „негативно влияние“ върху и „без това непростото състояние“ на ситуацията в Близкия Изток и е подчертана необходимостта от пряк диалог на основата на взаимноуважение между всички въвлечени в този конфликт страни.

Миналият месец четири арабски държави – Саудитска Арабия, Обединените Арабски Емирскта, Бахрейн и Египет – прекратиха дипломатическите отношения и наложиха различни санкции (основно свързани с пътуване) на Катар.

Кремъл отказа да коментира разрива между страните от Залива и Катар.

Малко след съобщението за този разговор, Кремъл съобщи, че Владимир Путин е разговарял и с емира на Катар, Тамим бен Хамад ал-Тани


С него, също е обсъждана кризата в отношенията между емирството и арабските страни, а руския президент е подчертал важността на политико-дипломатическите усилия, насочени към преодоляване на съществуващите разногласия и „нормализиране на сложната ситуация“.

Разговорът е бил по инициатива на катарската страна.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас