НОВИНИ

Организираната престъпна група е докарвала млади жени от България в Испания, където с насилия и заплахи ги е заставяла да проституират. При проведената съвместна операция на българската и испанската полиции са задържани общо 34 човека.

С операцията е била напълно разбита българска организирана престъпна група, която си е била поставила за цел да овладее проституцията по испанското крайбрежие в районите на Торемолинос и Марбеля.

Общо в двете страни са задържани 34 човека, претърсени са 21 жилища в различни места на Малага и други 15 в България. По разпореждане на прокуратурата, са били конфискувани 6 сгради и 18 автомобила, а също така са били блокирани голям брой банкови сметки. Освободени са били 13 насила държани жертви на престъпниците.

Разследването е започнало през септември 2014 г., когато българка се е явила в полицейски участък в Марбеля, където е заявила, че е избягала от хора, които са карали насила да проституира. В неговия ход, разследващите са установили, че разкритите на отделни места престъпници са част от голяма международна мрежа, която действа основно в Испания и България, и чиято крайна цел е, да вземе бод контрол проституцията по крайбрежието в района на Малага.

Членове на престъпната група, намиращи се в България са намирали млади жени в по-бедните райони на страната, които са били убеждавани да отпътуват за Испания, като им е бил обещаван по-добър живот. На летището в Малага жените са били приемани от други членове на организацията, които са ги прехвърляли в различни апартаменти под наем в Торемолинос. Там те са живеели в компанията на други проститутки и са били заставяни да проституират. Ако са отказвали, срещу тях са били извършвани насилия и са били отправяни заплахи, че ще пострадат техните близки в България.
Жените са били карани да намират клиенти на улицата – в Пуерто Банос, след което с тях са отивали в различни хотели или къщи, които са били осигурявани от организацията. Освен да проституират, те са били карани да обират клиентите си (основно пари в брой и кредитни карти, а също и по-ценни лични вещи).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас