НОВИНИ

През последните дни се е увеличил броят на нелегалните мигранти, които се опитват да отидат в различни европейски страни с полети от регионални летища на Гърция.

По съобщения на гръцката полиция, само за 2 дни на летищата на островите Санторини, Кос и Родос са били задържани 13 мигранти, които са се опитали да отлетят за други страни в Европа, използвайки фалшиви документи. Според полицията, зачестилите опити се държат на виждането, че има по-малки мерки за сигурност по по-малките летища, а също и на увеличения трафик поради туристическия сезон, пише в. „Екатимерини“.

Гръцките власти съобщават още, че най-много от заловените нелегални мигранти с фалшиви документи са такива от Афганистан, Сирия, Иран, Етиопия и Палестинските територии. Преобладаващата част от тях са на млади мъже, на възраст между 20 и 35 години. Страните, към които те се опитват да отпътуват са най-често Германия, Италия, Франция, Белгия и Норвегия.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас