НОВИНИ

На демонстрациите на антиглобалистите (по повод срещата на Г-20) в Хамбург вече има сблъсъци и полицията използва водни оръдия. На немските военни забраниха да носят униформи – от съображения за сигурност.

По време на сблъсъци на антиглобалисти с полиция на демонстрациите вчера в районите на Санкт Паули и Алтон в Хамбург полицията е използвала водни оръдия, съобщи DPA. По съобщения от полицията, „ситуацията е под контрол“. В района на Алтон - както и през предишните дни - демонстрантите са се опитали да разпънат палатков лагер, но това не е било допуснато от полицаите.

Успоредно с това, стана известно, че на военнослужещите от Бундесвера в района на Хамбург е било забранено да носят военни униформи по улиците от 5 до 9 юли. Причината е, че те може да станат обект на „спонтанни нападения“ от ултралеви групи, пише в. „Spiegel“.

Във всички гарнизони в района на Хамбург са повишени мерките за сигурност. МО на Германия е разпоредило, „за да не се провокират“ демонстрантите, да бъдат махнати от улиците и всички военни автомобили. Военното контраразузнаване предупреждава, че по време на срещата на Г-20 в Хамбург могат да се съберат около 10 000 „агресивно настроени демонстранти“, очаква нападения срещу военнослужещи (които именно определя и като „спонтанни“) и не изключва опити да бъдат блокирани подходите и входовете на базите и казармите. Особено безпокои военните контраразузнавачи възможността, демонстрантите да използват дронове, срещу които (поне засега) службите за сигурност нямат ефективна защита, пише още „Spiegel“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас