НОВИНИ

Основателят на Microsoft, американският милиардер Бил Гейтс предупреди, че „експлозията“ на прираст на населението в Африка ще залее (или смаже) Европа, ако европейските държави не предприемат мерки за ограничаване на миграцията.

В интервю за немския в. „Welt am Sonntag“, Гейт заявява, че масивният прираст на населението в Африка ще доведе до „чудовищен миграционен натиск“ върху Европа, ако държавите не увеличат помощта за развитие. В тази връзка, той отправя похвали към Германия, която отделя 0.7% от своя БВП за помощи, като я определя за „феноменална“ и пример, който останалите страни в Европа трябва да последват.

Успоредно с това, той говори и за дилемата, породена от „немския подход към бежанците“ – решението на Ангела Меркел да отвори границите за нелегалните мигранти от Третия свят. „От една страна, вие искате да покажете щедрост и приемате бежанци, но колкото по-щедри сте, толкова повече се говори за това, което – на свой ред – мотивира повече хора да напуснат Африка“, казва Гейтс.

„Германия вероятно не може да поеме огромното, масинво количество хора, които искат да дойдат в Европа“, казва още той и допълва, че поради това, „Европа трябва да направи по-трудно за африканците пристигането им на континента по сегашните транзитни маршрути“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас