НОВИНИ

Специални полицейски сили са открили оръжие и боеприпаси в гараж в Андерлехт (район на голям Брюксел).

Оръжието е било открито при претъването на читири частни къщи и два гаража. От известно време, полицията извършва от време на време претърсвания, свързани с издирването на оръжие, което вероятно е могло да бъде използвано от терористи. Досега, подобни акции не се бяха увенчали с успех, но в случая са били открити автомати Калашников и други оръжия.

За разпити са били задържани четирима човека. Двама от тях са братя, които са свързвани с „Ездачите камикадзе“ – рокерска банда в Брюксел, която през 2015 г. бе заподозряна, че е подготвяла терористична атака в Брюксел в навечерието на Нова година.

Мохамед Абрини, който бе заснет от охранителни камери в летището на Брюксел заедно с терористите, минути преди те да извършат атаката на 22 март 2016 г., бе заявил, че някъде има скрито оръжие. (На 22 март Абрини избяга непосредствено преди атаката на летището, но по-късно бе задържан.)

Поне засега, няма официална информация, дали намереното в Андерлехт оръжие е свързано по някакъв начин с терористите, извършили атаките на 22 март 2016 г. в Брюксел (на летище Завентем и на метростанция Маалбек).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас