НОВИНИ

Група чеченски ислямисти са извършвали побоища на живеещи в Берлин чеченци заради неспазване на нормите на ислямския „морал“.

Някои от жертвите им, повечето от които са жени, са получили сериозни наранявания. Според „Tagesspiegel“, сега част от тях са под защита – поради заплаха с „криминални престъпления“.

Повод за действията на полицията е станал видеозапи, разпространяван от май насам сред чеченската общност в немската столица. На него е заснет мъж с качулка, насочил пистолет към камерата. Той заявява, че някои „чеченски жени и мъже, които изглеждат като жени“ вършат „поразителни неща“, и че „ако имаме възможност…ще предприемем действия“. Мъжът заявява още, че около 80 единомишленици са готови да се включат в тях. По думите му, те са се заклели в Корана, а също и че „ние ще излезем на улиците. Неказвайте, че не сте предупредени. Не казвайте, че не сте знаели.“

Засега, полицията не е коментирала случая, поради продължаващото разследване. Според живеещи в Германия чеченци, тази берлинска група може да включва около 100 човека, които са въоръжени и се предвождат от хора, имащи „боен опит“ (верорятно в терористични действия в Чечня – бел.ред.). През последните седмици, от тази група са били пребити най-малко две млади жени и един мъж, а две други жени са били заплашвани и преследвани.

Вестникът коментира, че строго организираните чеченци – салафисти представляват засилваща се заплаха в Берлин и Бранденбург. Основания за такива твърдения са многото случаи на религиозно мотивирани действия, а също и трафик на наркотици и изнудвания, свързвани с тях. Освен това, през май, след стралба в берлински бар е ибл задържан чеченец, а освен това има и атаки от страна на чеченци срещу бежанци – християни, вкл. и в домовте, където са настанени.

По информация на DPA.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас