НОВИНИ

В неделя е започнало изтеглянето на контингента от ВВС на Германия, базиран в авиобаза Инджирлик в Турция и преместването му в Йордания.

Според съобщение на немското министерство на отбраната, дейностите по прехвърлянето са започнали с пребазирането в неделя на немски самолет за дозареждане във въздуха на авиобаза в Йордания. Самолетите „Торнадо“ от ВВС на Германия все още ще действат от Инджирлик – най-малко до края на този месец, като в същото време, прехвърлянето на материална част и личен състав в Йордания ще бъде в ход.

Прехвърлянето на немските сили, които официално участват във водената от САЩ коалиция за борба с джихадистката терористична групировка Ислямска държава е в следствие на неразбирателството между Германия и Турция по достъпа на немски политици (депутати) до авиобаза Инджирлик. Турция спря достъпа на немски депутати до авиобазата като ответна мярка за недопускането на нейни политици да провеждат предизборна агитация в Германия.

Турското правителство потвърди началото на прехвърлянето, като в съобщенията се отбелязва, че турският министър на отбраната е бил уведомен от немската му колежка за началото на прехвърлянето по време на последната среща на високо ниво на НАТО в Брюксел.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас