НОВИНИ

Премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви, че планът на Джордж Сорос за миграцията се изпълнява от Брюксел, и че е правилно, унгарците да знаят за това.

В интервю за радио „Кошут“ Орбан каза, че планът на Сорос е, всяка година в Европа да бъдат докарвани по 1 милион мигранти. Втори елемент от същия план е, създаването на европейски власти по даването на убежище, които да изземат правомощията на страните членки на ЕС в тази сфера, допълни унгарският премиер. „Те (общоевропейските власти – бел.ред.), не биха ни позволили да решаваме, кого да приемем“, като освен това, страните – членки няма да могат да вземат решения по разпределението на мигрантите, каза Орбан.

По думите му, сега „всеки“ е наясно, че Унгария е права (по проблемите с миграцията) – това е „основното възприемане“ в Европа, и в частни разговори премиерите на повечето европейски страни признават това. Орбан добави, че Европа не е водена от народите, а от създателите на мнение, които са обвързани с либерализма посредством идеология и финансови интереси, и които вземат решения противоречащи на интересите на техните собствени страни. В същото врене – отбелязва той – европейските политици все повече настояват за (поставяне на) край на миграцията и такъв завой в обратна посока със сигурност ще бъде направен в един момент.

Всеки знае, че преразпределението на мигрантите, на които вече е било позволено да влязат (в Европа), не е решение – тези, които са се отправили за Европа, трябва да бъдат спирани в Либия, а влезлите нелегално трябва да бъдат махнати от континента „вместо да бъдат прехвърляни от един на друг между нас, като в някаква лоша игра на карти, в която човек прехвърля лошите си карти на другите играчи“. Според него, ако Европа говори за преразпределение на имигранти, в Африка това се счита за „покана“ (за идване в Европа).

По отношение на Либия, Орбан заяви, че нейният бивш лидер М.Кадафи не е трябвало да бъде убиван. Никой не твърди, че в Либия е имало демократично управление (като) за пример, но поне имаше правителство, казва още той. Той определи за „европейско умопомрачение“ практиката, да се настоява, принципите прилагани в западните страни да се прилагат също и в зони с цивилизации, различни от нашите. Като се прави това, се унищожава стабилността на тези държави, каза унгарският премиер. Когато Кадафи беше жив, нямаше масова миграция, отбеляза той, защото имаше споразумение между Италия и Либия. Орбан заяви също, че лидерите на Европа са отговорни за ситуацията, която се е създала и че счита, че европейски въоръжени сили трябва да бъдат разположени по северното крайбрежие на Либия.

Говорейки за неправителствените организации (НПО), Орбан отбеляза, че сега Итлия е изправена пред същия проблем, който Унгария имаше през 2015 г. – когато основният миграционен маршрут минаваше през Балканите, тези международни мрежи правеха това, което сега правят в Италия. Те са финансирани от Джордж Сорос, и те поддържат нелегалното пресичане на границите, спасяват криминалните престъпници и терористите. Той вярва, че хората в Унгария, които не са готови да признаят „тези очевидни факти“, са само унгарските леви медии и „онези, които са на заплата на Джордж Сорос“.

Унгарският премиер очаква, все повече страни да отхвърлят планове, като тези, развивани от Сорос, и че „след Италия, ние очакваме следващия член да се присъедини към нашия клуб“.

Орбан коментира изявлението на първия вицепрезидент на ЕК Франс Тимерманс, който сравни сегашната ситуация с вълната бежанци от Унгария през 1956 г. Той заяви, че което и да било европейско правителство, което би заявило през 1956 г., че унгарците са културни „чужденци“ би паднало от власт. Унгария е християнска страна, част е от Европа и тези, които отричат този факт сега, или които са го отричали по-рано, „могат да си татуират тяхната глупост на челата си“. Когато унгарците са били принудени да бягат, нито един от тях, не е минал просто така през границата. Те са се подчинявали на указанията на граничарите и „послушно отидоха в австрийските лагери за бежанци“, където мирно са стояли в течение на години, преди да бъдат разпределени между трети страни. „Но за хора, които просто тръгват, прескачат оградите… пресичат границите, открито заявяват, че те ще нарушават европейските и националните закони, и ни казват, че те искат да минат и никой не може да ги спре – е, тук няма нищо като онова през 1956 г.“, каза Орбан.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас