НОВИНИ

Министерството на външните работи на Израел разпространи изявление, с което осъди остро милиардерът Джордж Сорос.

В него се коментира изявление на посланика на Израел в Унгария по повод на изказване на унгарския премиер Виктор Орбан по адрес на Сорос.

В защита на водената в момента кампания от унгарското правителство срещу миграцията, Орбан определи Сорос като враг на държавата.

Планът на Сорос за наводняване на Европа с мигранти се изпълнява от Брюксел, Орбан

Сорос управлява мафиотска мрежа и е заплаха за европейския мир, Орбан

Във връзка с думите на Орбан, посланикът на Израел в Будапеща разпространи изявление, в което осъди кампанията, която по думите му „буди тъжни спомени, но също и показва омраза и страх“ – очевидно, намеквайки за депортирането на около 500 000 унгарски евреи по времето на Холокоста.

Само часове след коментара на посланика, МВнР на Израел разпространи свое „разяснение“, в което се заявява, че Сорос с основание може да бъде критикуван. „Изявлението (на посланика) по никакъв начин няма за цел да делегитимизира критицизма по отношение на Джордж Сорос, който непрекъснато подрива демократично избраните правителства на Израел“, е заявил говорителят на израелското МВнР Емануел Нахшон, цитиран от „Ройтерс“. Той е добавил, че Сорос финансира организации, „които хулят еврейската държава и се стремят да й отрекат правото да се защитава“.

Много коментатори считат, че тази светкавична реакция на МВнР на Израел е с цел сближаване на позициите на страната с Унгария – преди предстоящото посещение на израелския премиер Бенямин Нетаняху. Но дори това да е вярно, изявлението и особено острият му тон са показателни.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас