НОВИНИ

Мнозинството от италианските граждани искат пълно спиране на миграцията към страната и се противопоставят на плановете на управляващите да прокарат закон за натурализирането на мигрантите.

Управляващата в Италия лява Демократическа партия (ДП) се застъпва за приемането на т.нар. закон „ius soli“ („закон за земята“ – лат.), с който второто поколение мигранти ще може при много по-облекчени условия да получи италианско гражданство, с твърдението, че така щяло да бъде отправено важно послание – че „мигрантите са интегрирана част от обществото“.

Но законът, с който около 800 000 мигранти незабавно ще получат италианско гражданство, а в последствие (според предвижданията) всяко година италиански граждани ще стават по около 60 000 човека, се подкрепя едва от около една трета от италианците, докато мнозинството от тях го отхвърля и е против политиката на масова миграция, водена от правителството..

Според проучване на общественото мнение, извършено от агенцията „Политически термометър“, 64% от италианците не одобряват закона, докато останалите около 33% го одобряват.

Интересни са вижданията на анкетираните, какви са причините за прокарването на закона „ius soli“. 58% от респондентите вярват, че ДП е водена от стремежа да бъде увеличен нейния електорат, други 37% мислят, че политиците ръководят от някакви други мотиви.

Успоредно с това, над половината от италианците – 51% считат, че законът ще бъде част от един предприеман понастоящем опит, да бъде етнически подменен италианския народ, 42% не са съгласни с такова виждане, а 7% нямат мнение.

Подобна е ситуацията с миграционната политика на управляващите – над 70% от анкетираните заявяват, че не са съгласни с твърдението, че Италия „трябва да посрещне с „Добре дошли!“ африканците, които идват с лодките“. 38% считат, че Италия трябва да спре лодките и че на африканците трябва да се помага в собствените им страни. 35% от респондентите заявяват, че е добре да бъдат спасявани давещите се в морето, но държавата следва незабавно да експулсира всекиго, който не е получил статут на бежанец/закриляно лице.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас