НОВИНИ

Берлински съд даде условна присъда от 2 години на мигрант от Гамбия, който по религиозни причини дълго време е измъчвал 5-годишната си доведена дъщеря.

Мамаду Г. (37 годишен) признава, че редовно е измъчвал 5-годишната си доведена дъщеря, подлагайки я на религиозния ритуал „Жужу“, защото вярвал, че в нея се е вселил Дяволът.

Детето редовно е било пребивано с тояги и колани, пред нощта е било заливано със студена вода, а през деня ръцете му са били заливани с вряла вода, съобщава в. „Bild“. „Принцът“ (както е трябвало да бъде наричан от жертвата) й казал, че ако тя „продължава да се отказва от Аллах, ще отиде в ада, където ще бъде нарязана на парчета“. (Религиозните вярвания на Мамаду са реално смесица от няколко религии.)

Освен това, в апартамента не е имало нито една играчка, а детето е било заставяно да спи в куфар.

Според показанията на педиатърът, който е прегледал момиченцето, буквално цялото му тяло е било покрито с рани, които са били толкова много, че не е било възможно всички те да бъдат описани в доклада му. От системните и жестоки насилия, детето е ментално травматизирано.

Съдията на свой ред е заявил, че „Не мога да изхвърля от главата си снимките на раните на детето, нито пък драматичните психологически последствия“. Въпреки това, той е обявил присъда от 2 години затвор – условно.

Все пак, Мамаду е бил върнат в затвора, където излежава друга присъда – за трафик на наркотици, но ще излезе от там през 2018 г. След това го очаква депортация – ако, разбира се – не избяга в друга европейска страна.

Мамаду е в Европа от 2003 г. и има няколко отказа за даване на убежище – на исканията му, които е подавал под различни имена.

За зверски, дивашки мъчения на дете по религиозни причини – условна присъда!? Толерантна Европа сигурно полудява.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас