НОВИНИ

Великобритания планира да вложи около 50 млн. долара в модернизацията на бордовия отбранителен комплекс на изтребители „RAF Tyhoon“ на кралските ВВС.

Позовавайки се наизявление на министъра на отбраната Майкъл Фелон, Агенция Ройтерс съобщава още, че с подобряването на отбранителната система ще се ангажира базираната във Великобритания италианска компания „Leondrdo“. Тя ще подобри системата „DASS“, която защитава изтребителите, както от вражески самолети, така и от ракети изстреляни от земята.

Според британските власти обновените системи трябва да помогнат на изтребителите при участие в мисии срещу бойците на „Ислямска Държава“ (ИД) в Сирия и Ирак.

Контрактът е с продължителност 2 г. и ще осигури 65 високо платени работни места в съоръженията на „Leonardo“ в Лутън, както и други 41 такива места в “BAE Systems“ в Уартън, Ланкашир

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас