НОВИНИ

За първите 6 месеца на годината в Италия са влезли около 85 000 „мигранти“, което с 21% повече спрямо миналата година съобщи ФРОНТЕКС.

Около 24 800 или …% от тях са влезли в страната само през юни, което е с 8% повече спрямо тези влезли през май.

Потокът от лица – вече рядко дори организациите, които рекламират увеличаване на миграцията си позволяват да ги определят като „бежанци“ – от т. нар. „Средиземноморски маршрут“ през Либия се състои основно от нигерийци и гвинейци (през юни).

Общо за 6-те месеца, най-много (НЕ)бежанци в Италия са били нигерийците, бангладешци, гвинейци и граждани на Брега на слоновата кост.

Според данните на граничната Агенция на ЕС през юни има около 30 700 нелегални преминавания на границата по четирите основни маршрута за миграция – Гърция, Италия, Испания и Балканите.

За първите 6 месеца на годината този засечените опити за нелегално преминаване са общо 116 000, което като общо е по-малко спрямо 2016 г., но повече опити са засечени в Италия и Испания.

В Испания опитите за нелегално влизане почти са се утроили спрямо 2016 г., а в двата испански анклава – Чеута и Мелила (на снимката) са засечени повече от 9 000 опита.

В Гърция броят на лицата достигнали до гръцките острови е спаднал с 94% - 9 000 за първата половина на 2017 г., но броят на опитите за нелегално преминаване по суша от Турция значително се е увеличил.

Лицата, които основно използват т. нар. Източосредиземноморски път са основно сирийци, пакистанци и иракчани.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас