НОВИНИ

В навечерието на годишнината от неуспешния опит за преврат на 15 юли, турското правителство съобщи, че възнамерява да удължи настоящото извънредно положение с нови 3 месеца.

Рестриктивните мерки влязоха в сила след опита за преврат и изтичаха в сряда. Искане за удължаването им ще бъде направено официално в Съвета за национална сигурност, ръководен от президента Реджеп Таийп Ердоган и изпратено до турския парламент за одобрение, според изявление на премиера Бинали Йълдъръм.

По силата на рестриктивните мерки над 50 000 човека бяха арестувани, а 150 000 освободени от различни длъжности в публичната администрация – вкл. военни и съдии.

Последната „партида“ уволнения е от петък, когато бяха освободени повече от 7 000 полицаи, граждански служители и университетски преподаватели. С последният указ, освен уволненията, се отнема и ранга и класа на 342 офицери и войници от резерва.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас