НОВИНИ

Президентът на Турция, Реджеп Таийп Ердоган предупреди, че ще отреже главите на предателите по време на отбелязването на годишнината от неуспешният опит за преврат.

Обръщайки се към хиляди демонстранти, в събота той предупреждава, че правителството му сериозно подготвя връщане на смъртното наказание. Той заявява, че терористичните организации (на Гюлен, Ислямска държава, Кюрдската работническа партия) са само "пионки", но "Ние много добре знаем и кои са зад тях". След това, Ердоган казва, че преди да се стигне до "топовете, офицерите и конете... и да им се даде мат", трябва да се мине през "пешките". „Заради това, първо, ние ще отрежем главите на тези предатели“, заява той, цитиран от международните агенции. Турският президент допълва, че турските сили за сигурност сега точно това и правят в източните и югоизточните части на страната - "убиват ги един по един". 

„Нима моите хора имат оръжия в техните ръци? Те имат техните флагове – точно както и днес – едно много по-ефективно оръжие. Те имат тяхната вяра“, допълва още той и коментира, че опита от преди една година не е „първата атака срещу нашата страна, няма и да е последната“.

Всяко споменаване на смъртното наказание изправя Анкара директно срещу Брюксел – факт много добре известен на Ердоган, но също и факт, който изглежда го вълнува все по-малко.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас