НОВИНИ

Няма отказали се туристи след клането


Главният прокурор на Египет заяви, че мотивите за атаката в курорта Хургада в петък, все още не са ясни.

„Извършителят на атаката се разследва от прокуратурата. Все още не е доказано дали това е било самостоятелен акт, криминален акт, акт на тероризъм или нещо друго“, пише в изявление на прокурора разпространено от държавната агенция МЕНА.

По-късно днес, министърът на туризма на Египет Йешиа Рашед заяви, че няма съобщения чуждестранни туристи да са отменили пътуванията си в страната след атаката.

В коментар за „толк-шоуто“ на Амр Адиб (програма Кол Йдум), той коментира още че неговото ведомство е в контакт с чуждестранните тур-оператори, вкл. в Германия и не са съобщени отмени (откази). Министерството ще продължи да наблюдава ситуацията, допълва още той. Непосредствено след атаката – дори египетски медии – съобщиха (позовавайки се на очевидци, намиращи се в курорта), че „чужденците си събират багажа“.

В петък египтянин нападна с нож 6 ТУРИСТКИ – ЧУЖДЕНКИ, като за две от тях (германки) нападението беше с фатален изход.

Нападение над европейски туристи в египетски курорт

Въпреки, че египетското обвинение е призовало медиите да не правят заключения или спекулации за естеството на атаката, ние ще си позволим да не се съобразим.

Нападателят неприкрито е крещял, че „търси чужденци“, т.е. като минимум това е престъпление от омраза, а като „повече“ може да се стигне и до расизъм, тъй всички жертви са от друг пол и всички са с националност различна от тази на нападателя. Е, вероятно в египет обвиненията в т. нар. „hate speech“ и „hate crime“ (език на омразантта и престъпление от омраза) не се дават толкова лесно, въпреки че повечето от техните сънародници избягали – неизвестно от какво – в Европа при най-малък пробле ще изварят „картата с омразата“ … дори и да са обвинени в изнасилване или друга простъпка.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас