НОВИНИ

Генерален секретар на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) от вторник е шивейцарският дипломат, бивш представител на Швейцария към организацията Томас Гремингер.

В съобщение на самата организация се отбелязва, че на 18 юли завърши т. нар. процедура на мълчание след като на 12 юли постоянният съвет на ООСЕ съгласува единна кандидатура – тази на Гремингер – и се обърна към ръководителите на външните мнинистерства на страните от организацията с искане да утвърдят кандидата в рамките на петдневната процедура.

Назначението е влязло в сила, доколкото не е последвало възражение от страна на външните министерства до крайния срок, който е бил 18 юли 2017 г.

Бюрото по демокрлатични институции и права на човека също е с нов ръководител – бившият министър на външните работи на Исландия, Ингибьорг Солрун Гисладотир. Новият председател на ООСЕ по въпросите на свободата на средствата за масова информация стана бившия френски държавен съкретар по въпросите на европейските въпроси и външната търговия Арлем Дезир.

За (новия) Върховен Комисар на ОССЕ по въпросите на националните малцинства е назначен италианският дипломат и бивш генерален секретар на организацията Ламберто Заниер.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас