НОВИНИ

Службата по външнополитически въпроси на ЕС, ръководена от Федерика Могерини е призовала Русия да предостави на „Свидетелите на Йехова“ възможност да използват правото си на свобода на събиране.

„Свидетелите на Йехова“, както и всички останали религиозни групи, трябва да имат възможност мирно да ползват правото на сбовода на събиране без външна намеса в съответствие с Конституцията на РФ, международните задължения на Русия и международните стандарти за правата на човека“, пише в изявлението разпространено във вторник, цитирано от ТАСС.

В понеделник Върховният съд на Русия остави в сила решение на съда от 20 април за признаването на „Свидетели на Йехова“ за екстремистка организация, нейното ликвидиране и забрана на дейността й на територията на страната. Адвокатите на организацията са обявили за намерението си да подадат жалба в Европейския съд по правата на човека.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас