НОВИНИ

19 годишният Мустафа Ахмед е обвинен за атака с киселина срещу мъж и жена в Мейл Енд, Източен Лондон.

Жертвите са със сериозни изгаряния след атаката, която е станала на Бърдън Роуд (на снимката - мястото на атаката) на 4-ти юли.

Ахмед (студент в колеж) е бил арестуван в неделя и сега е обвинен в единично нападение с нанасяне на тежки телесни повреди, както и в един опит за нападение с намерение да нанесе тежки телесни повреди.

Имената на нито една от жертвите му – мъжът е на около 20 г., а жената около 40 г. – все още не е съобщено, но поне и давамата са били освободени от болницата след като са получили медицинска помощ. Стана извесно, че мъжът е получил изгаряния по лицето, докато жената - която е в напреднала бременност - е поллучила наранявания в областта на корема. (Очевидно, нападателят е целял да порази утробата и евентуално детето й.) 

Според изявление на говорителя на лондонската полиция и двете жертви са с изгаряния, които обаче не са животозастрашаващи.

Междувременно стана известно, че атаката на Ахмед е станала непосредствено след като двойката е влязла в спор с група сомалийци.

През последните месеци във Великобритания има значително нарастване на атаките с използване на киселина.

Опитите да се направи паралел или връзка между увеличаващият се брой „не коренни британци“ и практиката подобно действие да се използва като „наказание“ в някои общности, обикновено води до етикети с „-фоб“.

Използвана е информация на британския „Метро“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас