НОВИНИ

Една трета от баварците искат да напуснат държавата на г-жа канцлерката

Проучване на YouGov показва шокиращи резултати за желанието сред гражданите на Бавария да се отцепят от Федералната Република на г-жа Меркел.

На въпрос „Съгласнил ли сте със следното заявление: Моят лендер трябва да е независим от Германия“, в Бавария 32% отговарят с „ДА“.

Според „Билд“, по чиято поръчка е направено проучването на общественото мнение, резултатите са „стряскащи“. От медията коментират още, че до сега идеята за независимост е била „най-популярна“ в Бавария, но сега „стряскащ брой граждани искат техния лендер да обърне гръб на Германия“.

Бавария е „дом“ на Мюнхен – третият по големина град в Германия – както и на 12 843 500 човека, което е повече от 15% от общото население на страната.

Въпреки, че там „сепаратистките настроения“ са най-силни, подкрепата в други лендери също не е за пренебрегване.

В Саарланд, Тюрингия, Саксония, Мекленбург - Предна Померания и Саксония-Анхалт най-малко един на пет анкетирани е положително настроен към напускане на Германия.

В седем други лендера „сепаратистите“ са около един на десет.

Само в два – от 16-те - германски лендера има по-малко от 10% от (местното) население, които подкрепят отделяне – Шлезвиг-Холщайн и Рейнланд - Палатинате.

 

http://www.express.co.uk/news/world/829840/bavaria-independent-germany-poll-angela-merkel

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас