НОВИНИ

Министърът на външните работи на Австрия Себастиян Курц призова Италия да не допуска пристигането на мигрантите на континента, като спре фериботното им превозване от италианските острови, където те пристигат.

В кулоарите на срещата на ОССЕ във Виена, Курц е заявил на италианския си колега Ангелино Алфано, че „спасителните мисии в Средиземно море, не могат да се разглеждат като „билет“ за Централна Европа“. „Ние се надяваме, че фериботните услуги за нелегални мигранти между италиански острови като Лампедуза и континенталната част на Италия, ще бъдат спрени. Ако хората бързо се докарват на континенталната част от островите и след това продължават по пътеката на север, това не само ще постави под засилващ се натиск Централна Европа, но и ще окуражи повече мигранти да тръгнат“ за да дойдат на континента, е казал Курц.

В четвъртък (20 юли) във Виена, Италия представи програмата си за периода, кагота тя ще бъде председател на ОССЕ (след Австрия) през 2018 г. По думите на Алфано, тя ще бъде „фокусирана… върху Средиземноморския регион“, миграционната криза и терористичните заплахи. В същото време, Италия ще се стреми да бъде засилен „междукултурния и междурелигиозния диалог“.

От началото на годината до сега, в Италия са пристигнали над 90 000 мигранти, което е с 10% повече от същия период на 2016 г.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас