НОВИНИ

Египет, Саудитска Арабия, Обединените Арабски Емирства (ОАЕ) и Бахрейн разпространиха съвместно изявление, с което съобщават за обявяването на 9 физически лица и на 9 юридически лица са свързани с терористична дейност и за връзки с Катар.

В изявлението, разпространено от държавната агенция МЕНА, 9 благотворителни организации са определени, като свързани с „тероризъм“ подкрепен от Катар – три от тях са базирани в Йемен, а останалите 6 - в Либия.

В изявлението се съобщават и 9 частни лица, които са от различни арабски държави, като такива, за които се смята, че са свързани с тероризъм, сред тях има катарци, кувейтци, йеменци и либийци.

Миналият месец , четирите арабски страни прекратиха дипломатическите – а непосредствено след това и транспортните – отношения с Катар, обвинявайки богатата на петрол страна от Персийския Залив в подкрепа на тероризма и намеса във вътрешните им работи. Доха отрича обвиненията.

В списъка е включен и Юсеф Ел-Куадри – 90-годищен египто-катарски „учен“ и духовен лидер на „Мюсюлманско Братство“. Организацията е определена като „терористична“ в Египет, ОАЕ и Саудитска Арабия.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас