НОВИНИ

Правителството на Украйна е взело решение да ликвидира авиационния концерн „Антонов“.

Постановлението на министерският съвет на Украйна за ликвидацията е било прието на 19 юли.

Ликвидационната комисия е оглавяван от заместник-министърът на икономическото развитие Юрий Бровченко. На кредиторите на концерна е даден двумесечен срок да подадат своите официални искания.

В състава на концерна „Антонов“ влизаха ГП „Антонов“, Харковско държавно авиационно-производствено предприятие и Завод 410 на гражданската авиация. Тези фирми са и в състава на друг държавен концерн – „Укроборонпром“.

Концернът „Антонов“ е създаден с цел да представлява интересите на авиационно-строителния отрасъл, но прекъсването на връзките с Русия доведе до практическото прекратяване на дейността на самолетостроителните предприятия. От 2016 г. до сега, поради липса на комплектуващи детайли и агрегати руско производство, тези заводи не са предали на купувачите нито един нов самолет.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас