НОВИНИ

Убийствата на честта, както се наричат варварските убийства в името на „семейната чест“ (предимно в средите на мигрантите) отдавна вече не са нещо ново за европейците. Но станалото през миналата седмица в Лондон е наистина потресаващо.

В сряда (19) юли, 21 годишна жена с рана на врата (от опит да бъде прерязано гърлото й) се появява в лондонска болница, като състоянието й – според лекарите – е сериозно, но стабилно. По подадения сигнал, изпратените полицаи откриват в луксозна къща (за около почти 2 млн долара) в Кингстън тялото на 19 годишната й братовчедка на ранената - Селин Доохран. Двете били отвлечени, но ранената, която не е била основната цел на престъпниците, успяла да избяга.

Малко по-късно единият от извършителите е бил заловен, когато се е опитвал да избяга от страна през Дувър.

Счита се, че основният "защитник на семейната чест" е бил чичото на Селин, който е и втори баща на другата жертва.

Семейството е на мюсюлмани с индийски произход, а основната „вина“ на Селин е, че имала връзка с мюсюлманин от арабски произход.

Заловените извършители (двама) са били изправени пред лондонски съд. Там е станало ясно, че те са отвлекли двете жени, като са използвали тийзъри за да не се съпротивляват. Вързали ги, увили ги в полиетиленови платнища за боклук и ги откарали в къщата в Кингстън. Тя е била в ремонт – собствениците са отсъствали, а ключовете били предадени на фирмата, която е трябвало да извърши ремонта.

Там двете момичета са били изнасилени. Селин е била убита (според експертите – гърлото й е прерязано), тялото е било нарязано на парчета и напъхано в стар фризер.

Пред съда, са били отправени обвинения към Муджахид Аршид (на 33 години) – за отвличане, изнасилване и убийството на Селин Доохран. Той е обвинен още и в отвличането, изнасилването и опит за убийство на втората жертва. Вторият обвиняем е Винсент Тапу, когого прокуратурата обвинява за отвличането на двете момичета.

„Починалата е имала връзка с арабин мюсюлманин, а членовете на семейството не одобрявали тази връзка, защото те са индийци – мюсюлмани“, е заявила пред съдиите прокурор Бинита Роско. По думите й, лицето и устата на спасилата се жертва са били покрити с изолационна лента, а ръцете й са били вързани с кабел. „Тя мисли, че в устата й е бил напъхан чорап. Тя е чула починалата, която е била в банята, да пищи“, казва още тя.

Двамата обвиняеми са оставени от съда в затвора, като делото срещу двамата ще започне на 21 август.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас