НОВИНИ

Постоянният представител на Сирийската Арабска Република към ООН, Башар Ал-Джафаари призова Съвета за сигурност на ООН да предотврати масовите разправи над шиитите в Ал-Фоуаа и Кафрия, които са обкръжени от терористите.

По думите му, в двете население места – разположени в провинция Идлиб – има около 7 000 мирни жители.

„Аз моля, Съветът за сигурност да приеме всички необходими мерки, за да сложи край на страданията на гражданите на тези два града, които са обкръжени от терористична група. В тях може да започнат кланета“, казва сирийският дипломат и допълва, че жителите на тези градове не само гладуват, но и много от тях се нуждаят от медицинска помощ.

Джафаари отправя и остра критика към месечният доклад на управлението по координиране на хумантирани въпроси на ООН, което по думите му предпочита да изпраща авиоколони с хуманитарна помощ „в определени зони, в които се намират въоръжени терористи“.

„Вие изоставихте някои райони, където няма терористи“, заявява още той и дава за пример двата града в Идлиб. Градовете са обкръжени от сили на „Джабхат Фатах ал-Шам“ („Ал-Нусра“) и други терористични групи повече от три години и „въпреки това, ООН спря да иска изпращането на каквито и да са хуманитарни конвои за жителите на тези градове“.

Използвана е информация на САНА и ТАСС.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас