НОВИНИ

Източник от полицията на иракската провинция Ниневия е съобщил, че няколко адвокати са били арестувани по обвинения в сътрудничество с членове на „Ислямска Държава“ (ИД) в Мосул и оказване на помощ в терористични операции.

Капитан Ахмад ал-Обейди е коментирал за „Бас Нюз“, че разузнавателната агенция на полицията в Ниневия в петък (вечер) е арестувала още 7 адвокати, които са сътрудничили с ИД и са осигурявали съдействие на джихадистите при техни терористични атаки.

По думите му, те също така са осигурявали на „екстремистката терористична организация информация за гражданите, които са (настроени) анти-ИД и отказват да сътрудничат с тях“.

Представителят на полицията е отбелязъл, че адвокатите са работели в съдилища – апелативни и криминални – и са били арестувани в офисите и домовете им, а задържанията са станали със съдебни заповеди.

Арестуваните адвокати са били откарани в централния офис на разузнаването на Ниневия за разследване на тяхната съпричастност към престъпленията на ИД срещу гражданите по времето, когато Мосул беше под контрол на джихадистите.

Полицията на Ниневия, също така арестува 8 други адвокати (в средата на седмицата) по същите обвинения.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас